През уикенда новият политически борд на партия Волт взе решение да оттегли подкрепата си от коалиция "Изправи се! Ние идваме!". Това съобщи Настимир Ананиев - лидер на Волт.

От партията припомнят, че на 29 май се е провел конгрес на Волт, който е избрал нов политически борд и двама нови съпредседатели Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

анкета

Какъв да е графикът за изборите?

Виж резултати

2в1, парламентарни с първи тур на президентските 52.8%

2в1, парламентарни с балотажа 14.4%

В отделни седмици 10.8%

Парламентарните да са първите 5.7%

Все едно, няма да гласувам 16.3%

В своите доводи от партията посочват, че има много разминавания. Съпредседателят на ВОЛ - Симеон Трулев коментира, че техните членове са очаквали редовно правителство. Последните дни се удари дъното - всеки дърпа в своята посока. Има хора от "Изправи се! Ние идваме!", с които бихме продължили да работим, но не и в този формат, добави той.

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт

От Волт обявиха, че ще участват в предстоящите парламентарни избори през ноември - независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма.

По-късно през деня от "Изправи се БГ! Ние идваме!" официално опровергаха информацията, разпространена от "Волт" заявявайки, че партията на Настимир Ананиев никога не е била част от коалицията, нито от парламентарната група.

От ИБГНИ напомнят, че според регистрацията на коалицията за изборите за 46-ото Народно събрание нейният състав е ДБГ, ЕНП и "Движение 21", като мандатоносители на гражданските организации "Изправи се.БГ" с председател Мая Манолова и "Отровното трио" (понастоящем сдружение с нестопанска цел "Ние идваме") на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. Оторизирани да говорят от името на парламентарната група и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са само Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

За изборите за 45-ото Народно събрание цитираната партия също не е била част от коалицията.

Заявлението от "Изправи се БГ! Ние идваме" определят като част от организираните атаки към коалицията. Организираните атаки срещу коалицията няма да спрат активната й работа в парламента срещу икономическите интереси на олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват.