В бюджета за 2021 г. кметът Фандъкова предлага да бъдат похарчени 15 млн. лв. за преградни врати на десет метростанции, докато същевременно за инвестиции в кварталите все "няма пари".

Независимият общински съветник Борис Бонев споделя, че е изпратил редица предложения за конкретни подобрения в кварталите, които директно и чувствително ще подобрят живота и ежедневието на гражданите. "Софиянци трябва да знаят как се харчат техните пари. С тези 15 млн. могат да бъдат построени три монтажни паркинга с над 1000 нови места в кварталите, няколко големи междублокови пространства да се превърнат в красиви паркове, да бъде пусната новата автобусна линия 173, която ще свърже южните квартали, както и да бъде цялостно ремонтирана ул. "Народно хоро" в кв. Овча купел, която е в плачевно състояние. Кое е по-важно и съществено - решаването на всички тези проблеми или прегради на няколко метростанции?" - риторично пита Бонев.

Спаси София настоява за експресна автобусна линия до южните квартали

Спаси София настоява за експресна автобусна линия до южните квартали

Линията ще свързва шест радиални булеварди, две метро линии и три бизнес зони

News.bg припомняме, че на 1 февруари жителите на Овча Купел излязоха на протест заради пропадналия ремонт на ул. "Народно хоро".

Градските активисти от Спаси София изразяват съмнение за необходимостта и ефективността на преградите за милиони в столичното метро. "Как е възможно преградите да струват по 1,5 млн. за всяка метростанция и нужно ли е да инвестираме толкова средства в тях точно сега, след като стотици метро системи по света функционират безпроблемно без тях? Ако тези милиони бъдат инвестирани в ремонти на тротоари, улици и безопасни кръстовища, ефектът за безопасността на хората ще бъде значително по-голям." - убеден е г-н Зографски от транспортния екип на организацията.

Жителите на „Овча купел“ на протест заради пропаднал ремонт

Жителите на „Овча купел“ на протест заради пропаднал ремонт

Ангел Стефанов: Необходимо е да се проведе нова тръжна процедура

От Спаси София се опасяват, че управляващите от ГЕРБ и Фандъкова са загубили всякаква връзка с реалността, с нуждите и очакванията на софиянци. Активистите се питат защо хората от Овча купел години наред се борят за ремонт на ул. "Народно хоро" за 3 млн. лв., която е без тротоари и потънала в кал, исканията на живущите от редица квартали биват отхвърляни с вечната фраза "няма пари", а същевременно Общината намира 15 млн. за поставяне на прегради в метрото?

Припомняме, от Спаси София бяха предложили нова автобусна линия, с която да подобрят пътуването на хората от южните квартали до центъра, тъй като според тях метрото не може да покрие всички направления.

Миналата година стана ясно, че се забавя отварянето на четирите метростанции от "Красно село" до "Овча купел".