Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община.

Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която призова организаторите на демонстрациите да спазват закона и да не пречат на свободното придвижване на хората в града, информира БНР.

По повод повторното затваряне на кръстовището пред румънското посолство, Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целият трафик и е основна алтернатива на движение заради блокирания Орлов мост.

Протестът, ден 37 – блокадите остават, напрежение при румънското посолство

Протестът, ден 37 – блокадите остават, напрежение при румънското посолство

Блокираха и пътища в страната...

"През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места", каза кметът Фандъкова.

"За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората", продължи тя и добави, че "очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести".

"Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободно в града", изтъкна тя.

Вчера вечерта кръстовището пред румънското посолство за втори път бе блокирано от протестиращи.