Фондация "Български адвокати за правата на човека", стартира проект "Международните правозащитни стандарти на фокус", финансиран в рамките на Фонд "Активни граждани България" (Active Citizens Fund). Проектът е финансиран с подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

На пресконференция в БТА адвокат Стоян Мадин, изпълнителен директор на фондация "Български адвокати за правата на човека" и ръководител на проекта обясни, че целта на проекта е да се повишат познанията, опита и чувствителността на различни представители на юридическата общност по темата за основните права и свободи, както и да се подобри прилагането на международните стандарти за правата на човека във всяка една сфера на обществото.

Адвокат Мадин открои и друга цел на проекта - да се подобри националната среда, в която се водят делата, да се повиши правната култура и образоваността на юристите - адвокати, прокурори и съдии, за да може да се прилагат конвенциите на национално ниво. Една от основните дейности е правилното водене на стратегически дела.

Третата цел, която открои адвокат Мадин е, че ще се изготвят становища до националните институции във връзка с осъдителни решения на Европейския съд по правата на човека в Страсбург срещу България.

В рамките на проекта за обучението ще участват още адв. София Разбойникова, адвокат Пламен Стефанов, адвокат Николай Руневски и други.

Институтът за икономическа политика с идеи за по-ефективно изпълнение на европроекти

Институтът за икономическа политика с идеи за по-ефективно изпълнение на европроекти

Организацията съветва как да се ползват по-целесъобразно парите от ЕС