Наследството на Борисов продължава да тегне. Това заяви Явор Божанков от трибуната на Народното събрание в декларация. Той визира Барселонагейт. Този скандал не е станал обект на българската прокуратура, по думите му.

ГЕРБ пък определили случая като медийни изрезки. Медийните изрезки се оказаха със стойност за испанското разследване, според червения депутат. Никой не е казал, че Борисов има къща в Барселона, мис Бикини има къща в Барселона, изтъкна Божанков и зададе важния и според него въпрос кой е купил къщата й в Барселона. Всички видели пачките и златото в спалнята на бившия премиер, но Гешев останал сляп, възмутен е социалистът. Според него истината щяла да излезе на яве дори и след години борба. Истината ще намери път, убеден е Явор Божанков.

Атанасова за Барселонагейт: Къде е докладът и кой го е писал?

Атанасова за Барселонагейт: Къде е докладът и кой го е писал?

От ГЕРБ се съмняват в истинността му

Тома Биков от ГЕРБ излезе и предложи в националния ни календар да има официално ден на Барселонагейт. Тази работа е много смешна, убеден е депутатът и критикува управляващите за това, че два месеца нищо не правят освен анализи. Парламентът, по мнението му, се занимавал с глупости, а не с нещата, които са ни пред очите - рязкото обедняване и кризите. Няма да стане така тази работа, достатъчно дълго време търпим подобни компромати и атаки срещу нас, няма да има политически диалог в тази зала, докато продължавате по този начин, коментира още Биков, който е категоричен: Занимавате се само с глупости. Вашата мечта да управлявате се сбъдна, така че вземете се в ръце и започнете да управляват, каза депутатът от ГЕРБ. По думите му управляващите нямали идея какво правят, учели се, но не можели да се научат.