Цветан Цветанов и Радан Кънев не си говорят. Това стана ясно от коментара на заместник-председателя на ГЕРБ в кулоарите на парламента. Управляващата партия не е обсъждала офертата на РБ за преподписване на коалиционното управление.

"Ние винаги сме готови на разговор", изтъкна Цветанов. По думите му се вземали емоционални решение и след това започвали тълкувания. Герберите са единодушни, че няма да правят коментари по драмите на реформаторите.

"Несъстоятелна е идеята на Радан Кънев (предложена от Кънев на днешното заседание на реформаторите, б.р.) за втори кабинет в рамките на това народно събрание. Това е несериозно", категоричен е Цветанов. Били направени взаимни компромиси при съставяне на този кабинет, за да се гарантира стабилността на страната.

Несериозно също така било поведението на тъмносиния водач, който се отказал от подкрепата си за властта. Няма субект, който да ни постави условия, изтъкна още Цветан Цветанов. Целта на ГЕРБ бил пълен мандат и стабилно управление.

"Докато има министри на ДСБ в изпълнителната власт, аз не бих приел тезата, че ДСБ е опозиция", каза той. "Няма такова явление в българския политически живот като поведението на тъмносините", според втория в ГЕРБ.

Цветанов е категоричен, че не могат да се поставят срокове на партията му, както поискаха от РБ. 6-месечният срок от реформаторите за изпълнение на важни реформи, по мнението му, прилягал повече на трудовото законодателство.
След решението на Кънев стана ясно, че той и Цветанов не са се чували. Виждали се в телевизионни студия.

По темата за бъдещия правосъден министър стана ясно, че премиерът Бойко Борисов полагал максимални усилия в рамките на тази седмица да има предложение за правосъден министър, който да бъде гласуван до края на седмицата.