Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това обявиха Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил от сдружението по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията в София, информират от пресцентъра на ГЕРБ.

Сдружението се явява алтернатива на ДПС. В него участват партии и отделни личности, като идеята е да се обединят всички формации и хора, които са се отделили от ДПС през годините. Председател на ДЕН е Мехмед Дикме.

Борисов води листите на ГЕРБ в София и Пловдив

Борисов води листите на ГЕРБ в София и Пловдив

Борисов ще води две листи - тези в 25 МИР - София град и 16 МИР - Пловдив град

Представителите на ДЕН заявиха пълната си подкрепа за ГЕРБ и призовават всички свои симпатизанти на 4 април да гласуват за единствената демократична коалиция у нас - ГЕРБ/СДС.

"Благодаря за подкрепата. Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро. Ако искаме да живеем все така мирно и по братски - друг начин няма", заяви в началото на срещата Борисов.

С над 3% ГЕРБ излиза пред БСП месец преди изборите

С над 3% ГЕРБ излиза пред БСП месец преди изборите

4 са сигурните партии в новия пармамент, сочи изследване на "Медиана"

"И в Родопите, и в Североизточна България постоянно се правят нови пътища, училища, детски градини, храмове. Без значение кой от какъв етнос е - всички са български граждани и заслужават модерна среда за живот", подчерта Борисов и допълни, че това е гаранция, че трагичният възродителен процес няма как да се повтори.

По думите на лидера на ГЕРБ в навечерието на изборите много партии си мечтаят за властта и искат да влязат в парламента, но нямат реални цели и приоритети. 

"Много е модерно напоследък политиците да се изказват лошо за Турция. Но Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор. Мигрантската криза не е отминала, затова поддържането на добросъседски отношения е ключов фактор за запазването на сигурността в района", отбеляза Бойко Борисов.

"Надявам се, че това е началото на едно дългосрочно сътрудничество, което може да бъде в интерес на всички граждани и в интерес на етническия мир в страната. Не е важно кой от коя партия е, а дали работи за хората. Надявам се и на нашето партньорство да елиминира спекулациите за съвместна работа на ГЕРБ с ДПС", заяви по време на срещата председателят на ДЕН Мехмед Дикме.

ГЕРБ-Баните внесе жалба в ОИК за съмнения за купуване на гласове

ГЕРБ-Баните внесе жалба в ОИК за съмнения за купуване на гласове

Утре в община Баните избират кмет

"Важно е във властта да има представители на всички етноси в страната. Колкото повече работим заедно, толкова повече ще се опознаваме" - бяха думите на Гюнер Тахир.

Според бившия заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов ГЕРБ и СДС е най-демократичната коалиция, която се явява на парламентарния вот. "Имахме разговори и с други партии, но те се оказаха псевдодемократи. Националната сигурност пряко зависи от единението на нацията", допълни той.