Бившият служебен премиер Огнян Герджиков е убеден, че ще има правителство, защото не може да се правят непрекъснати опити да се прави кабинет без успех. Преговорите ще бъдат продължителни, но друг е въпросът дали правителството ще има дълъг живот, каза той пред БНТ. Би било чудесно да има пълен мандат, но Герджиков не е оптимист за изкарване на 4-годишно управление.

Той посочи, че са важни личностите в един кабинет, но младите, високообразовани хора от "Продължаваме промяната" ще намерят пътя. Това, което притеснява Герджиков е, че не им достига политически опит. Изцепката, която направи Кирил Петков за кого е гласувал е от неопитност в политиката. Дано тази политическа неопитност не ги подведе, надява се Герджиков.

ПП започва дискусия за постигане на коалиционно споразумение

ПП започва дискусия за постигане на коалиционно споразумение

Поканени са да участват представители на БСП, ИТН и ДБ

Той отбеляза, че огромната язва за България е, че не е стабилна законодателна. Промените в законите са голям бич, аз предпочитам един лош закон, отколкото през няколко месеца да се сменят правилата на играта. Законите трябва да се правят бавно, спокойно и осмислено. Другите държави правят законите с години, открои бившият служебен премиер.

Герджиков обясни, че президентът в съвсем скоро време, след ден или два, ще свика с указ първо заседание на Народното събрание. Този случай може да послужи за отрезвяване на политиците и преглътване на техните егоистични интереси. Трябва са направи едно такова управление, с което нещата да бъдат по-добре, каза още Герджиков.

45 души, сред тях 12 деца, загинаха в горящ автобус на АМ „Струма“
Обновена

45 души, сред тях 12 деца, загинаха в горящ автобус на АМ „Струма“

7 души са настанени в "Пирогов"

Той коментира и тежката катастрофа на АМ "Струма". Навсякъде по света стават трагедии, но ние не сме дисциплинирана нация. Вероятно тук се корени злото, но трагедии стават навсякъде по света, посочи той. По думите му никой не знае причината за катастрофата, може да е човешка грешка, но фактът си е факт, каза той.

"Дано тежкият инцидент от да подейства отрезвяващо, да се види колко е крехък живота и е важно да съумеем да направим хубаво управление на страната ни ида направим така, че не само хората да критикува, но и да казват, че има светлина в тунела и България тръгва напред.