ГКПП-Кулата е затворен за камиони заради снега.

Решението е на гръцките власти и се налага заради разчистване на пътя. Забраната е в сила от 7:30 ч. тази сутрин, съобщава bTV.

Няма сериозен трафик на леки автомобили, които обаче се пускат само с вериги.

Снимка 398432

Източник: БГНЕС

Снегът в района на пункта е едва 2 см, но между Серес и Солун положението е по-сериозно и има риск от тапи по пътя, отбелязва телевизията.

Около 100 км преди Игуменица има и голямо изкачване, като шофьорите признават, че ако не е добре разчистено, камионите няма да могат да минат лесно.

Серес се намира на 23 километра след границата. 

БНР съобщава, че в 11 ч. опашката преди граничния пункт е над километър и се увеличава. Разположени са патрули на Пътна и гранична полиция. 

Снимка 398431

Източник: БГНЕС

От 10.00 часа гръцките гранични власти не допускат преминаването през ГКПП "Илинден" на товарни и леки автомобили без вериги за сняг на гръцка територия.

Кореспондентът на БНР в Гърция съобщава, че има блокирани пътища заради снеговалежи и заледяване. Не работи летището на Солун. Самолетите се приземяват в Румъния. Спряно е движението и на автобусите от Атина за Волос. Участъци на централната магистрала останаха затворени за часове. Повече от 20 леки коли катастрофираха до Калаврита, няма жертви.

На остров Корфу за първи път от 13 години заваля сняг.