Глобяват фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт "Калотина" и Драгоман от АМ "Европа", съобщават от регионалното министерство.

Причината е лошата организация на движение в участъка.

Регионалната дирекция за национален строителен контрол им е изпратила покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв.

Регионалният министър Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, извършена на 11 януари, след като получи десетки сигнали от граждани за "безобразния" начин, по който е организирано движението.

Заради взривни дейности спират движението между Калотина и Драгоман

Заради взривни дейности спират движението между Калотина и Драгоман

Въведени са обходни маршрути

На място са били установени редица сериозни пропуски по цялото трасе. В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението - липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като такава има единствено в началото и края на трасето. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението "от ляво в дясно" или от дясно в ляво", а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Установено е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция "Пътна инфраструктура" също е започнала проверка, като резултатите трябва да са готови до края на седмицата. АПИ проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

Завършваме АМ "Европа" до края на 2021 г.

Завършваме АМ "Европа" до края на 2021 г.

Това стана ясно на срещата на Захариева със сръбския й колега