"Топлофикация - Перник" АД ще бъде глобена с 20 000 за нарушения от КЕВР. Глобата ще е по чл. 2-6, ал 1 от Закона за енергетиката, а наказателното постановление се налага от КЕВР по изричното настояване на прокуратурата.

След аварията в шламохранилището в началото на май месец започна проверка на на министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на околната среда и водите и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

ВАП нареди спешна проверка заради аварията в ТЕЦ-Перник

ВАП нареди спешна проверка заради аварията в ТЕЦ-Перник

Прокуратурата чака отчет от трима министри и шефа на КЕВР

КЕВР е констатирала и неизпълнение на Показателите за качество на топлоснабдяването и неспазване на Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация - Перник" на потребители в град Перник.

Тъй като топлофикацията не е предприела последващи мерки, прокуратурата е настояла пред КЕВР "Топлофикация - Перник" АД да бъде ангажирана под административно-наказателната отговорност.

Припомняме, Перник остана без топлоподаване след инцидента на 7 май, когато се скъса дига в шламохранилище "Седми септември". От тогава ТЕЦ "Република" спря работа.