Година след взрива в блок 302 във варненския квартал "Владислав Варненчик" все още продължава отстраняването на щетите, съобщи БНТ, Част от общите части все още не са напълно възстановени, а стените са опушени.

Три от апартаментите все още са необитаеми. Един от тях е този, в който е избухнал експлозивът. Семейство, живеещо на горния етаж, е напуснало блока и е продало жилището си след инцидента.

Взимат на специален надзор делото за взривения блок във Варна

Взимат на специален надзор делото за взривения блок във Варна

Заради правната сложност и особената значимост на случая

Припомняме, рано сутринта на 13 януари в блок 302 в кв. "Владиславово" избухна взрив, при който загинаха 53-годишна жена и 66-годишният Веселин Димитров, който е живеел във взривения апартамент. Резултатите от ДНК експертизата, които станаха ясни вчера, доказва, че намерените овъглени тела в двата най-пострадали апартамента са техни. Димитров е трябвало да напусне жилището, тъй като е имало издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие след сигнал на жената, с която живеел на семейни начала.

От взрива са нанесени и значителни материални щети на други апартаменти и паркирани автомобили. Пострадаха 7 души, от които три деца. Заради обгазяване те бяха настанени за лечение в болница.