Големи опашки пред хранителните магазини и аптеките в София, съобщава БГНЕС.

Снимка 471555

Източник: БГНЕС

Вчера в България бе гласувано извънредно положение за срок от един месец - 13 март - 13 април във връзка със ситуацията и очаквания от експертите пик на разрастване на вируса. Властите въведоха противоепидемични мерки на територията на цялата страна за срок до 29 март - ограничиха пътуванията, работата на търговската мрежа, както и образователния процес - затворени са университети, училища, детски градини. От социалното министерство и работодателските организации призоваха там, където е възможно да се организира дистанционна работа на служителите.

От рано сутринта хората трескаво пазаруват, след като вчера правителството обяви извънредно положение в страната заради коронавируса.

Жителите на София купуват най-необходимото - храни и консумативи в големи количества, за да не им се налага да излизат и пазаруват в близките дни заради разпространението на коронавируса.

Снимка 471551

Източник: БГНЕС

Хората излязоха да пазаруват, въпреки че властите увериха, че няма нужда от презапасяване с храни и призоваха гражданите да не се подават на паника.

Снимка 471556

Източник: БГНЕС

По последни данни 31 души у нас са с коронавирус.

През изминалата нощ няма нови случаи.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".