Голям пожар гори на столичната Сточна гара срещу Спешната помощ, предаде bTB.

Съобщава се, че е пламнала сградата на психодиспансера. Огънят е обхванал покрива.

Пожарът е избухнал малко след 5:00 ч. тази сутрин, като сигналът е подаден в 4.05 часа от гражданин на спешния телефон 112.

Всички 51 пациенти на психодиспансера са евакуирани и настанени в съседната сграда, която е стабилна и отопляема. Няма пострадали хора, огънят вече е локализиран.

Настаниха трима пациенти от психодиспансера в болница "Св. Анна"

Настаниха трима пациенти от психодиспансера в болница "Св. Анна"

До възстановяване на инфраструктурата в района

Работата на пожарникарите е затруднена заради в вятъра. Отзовали са са 10 екипа на пожарната, съставени от 37 пожарникаря с техника.

Комисар Николай Николов заяви по телефона за Нова телевизия, че са проверени всички стаи на сградата, включително е гледано и под леглата. Всички хора са изведени благодарение на изключително професионалното поведение на персонала на болницата. "Повечето от пациентите са били контактни и послушни, но е нормално в такава ситуация да има и напрежение, и стрес", заяви шефът на пожарната.

Николов засега се въздържа от оценка както на щетите, така и да посочи на първоизточникът на огъня. Предположенията са обаче, че пожарът е тръгнал от безстопанствена сграда до психодиспансера и в неговия двор. Бараките е с площ около 500 квадрата. Огънят бързо се е прехвърлил към сградата на администрацията.

Припомняме, че пожар избухна преди месец и в "Пирогов", предизвикан от взрив от кислородната система на отделението по Спешна помощ. Тогава за съжаление имаше две жертви. Персоналът на болницата и тогава успя да изведе останалите пациенти в отделението.

Продължава разследването на причините за пожара в "Пирогов"
Обновена

Продължава разследването на причините за пожара в "Пирогов"

Възстановяват пострадалата стая