Всички почистващи фирми в столицата са в готовност да реагират при евентуално заледяване на улиците, по които минава градският транспорт, и тези с обществена значимост. За това увери директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева, цитирана от БНР.

12 дървета повали вятърът в София.
                                    Още...

Тя допълни, че са подготвени и магнезиеви смеси за обработване на спирките на градския транспорт, ако те бъдат заледени сутринта.

Припомняме, и последната зима не се размина с тежки проблеми за транспорта в София. Основната причина беше непочистеният сняг на много места в столицата.

Днес настъпва рязка промяна на времето, която ще бележи и началото на метеорологичната зима. Причината е бърз студен атмосферен фронт, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Това е началото на едно продължително застудяване в страната ни. Очаква се поривите на вятъра да бъдат от 18 до 24 метра в секунда, или от 65 до 85 километра в час.

Ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг и в отделни райони ще се образува снежна покривка.

През деня температурите ще се понижават и към 14 часа в по-голямата част от страната те ще бъдат от минус 2° до 2°. По-продължителни валежи са възможни на места в Източна и най-вече в Югоизточна България.