Зимната обстановка е усложнена в момента. Трасетата на градския транспорт са почистени добре. Градският транспорт се движи нормално. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Снегът наложи ограничения за движението в цялата страна

Снегът наложи ограничения за движението в цялата страна

Движението на МПС над 12 т

"Зимната обстановка е усложнена в момента. Има навявания на много места. Трасетата на градския транспорт са почистени добре. Цяла нощ валя сняг, цяла нощ екипите ни работиха без прекъсване. Средно около 150 машини са на терен по всяко време, за да могат да подготвят най-вече улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт. Към момента градският транспорт се движи нормално", увери Фандъкова пред БНТ.

По думите й в участъка Владая-Марчаево е имало затруднения, но бързо са отстранени и в момента там движението е нормално.

"Затворихме за движение пътя Драгалевци-Алеко за почистване, така че трябва да знаят гражданите да не предприемат пътуване в тази посока", каза още тя.

"Навсякъде в останалите части на София продължава почистването, продължава и снеговалежът. Там, където е възможно, се влиза на по-големи квартални улици", обясни Фандъкова.