Адвокат Николай Хаджигенов се оправда, че не е успял да дойде на Комисията на НСО поради ангажимент на неговата Временна комисия за полицейското насилие от лято 2020 г. Припомняме, липсата на кворум провали заседанието на комисията, а на нея трябваше да бъде обсъден на второ четене Закона за НСО.

Пред журналисти в парламента, Хаджигенов изрази съмнение, че парламентарните комисии са били свикани умишлено по едно и също време. Лошото според него, било, че членовете на комисията за полицейското насилие направили достатъчно допълнения и трябвало да бъдат обобщени.

Въпреки това Хаджигенов предупредил председателя на Комисията за НСО, че ще закъснее и нямало да може да дойде навреме - отнело му почти 20 минути. Ако кворумът зависи само от мен, ще има със сигурност. Доколкото разбрах не сме били само ние, но аз ще присъствам утре или когато свикат извънредно заседание, увери Хаджигенов.

Три партии провалиха Комисията за НСО

Три партии провалиха Комисията за НСО

Следващото заседание може да бъде и утре

На въпрос как би коментирал думите на председателя на комисията, който сложи ИБГНИ под общ знаменател с ГЕРБ и ДПС, за да се предпазят желанията на Борисов и Гешев, Хаджигенов отбеляза, че вероятно Светлин Стоянов е направил недостатъчно добро емоционално движение. Основният двигател да се стигне дотук съм аз, така че този упрек е по-скоро в движение е коментирал другите, каза още той.

Депутат от БСП Филип Попов също коментира пред журналисти проваления кворум. Ние от "БСП за България" си бяхме тук, но не зависи всичко от нас, коментира Попов и призова медиите да питат другите партии защо не са дошли на заседанието на комисията.