Побоят над бившия шеф на „Напоителни системи" Георги Харизанов няма нищо общо с работата му по това време, обясни самият той, уточнявайки, че дружеството работели предимно с чуждестранни фирми, съобщи БиТиВи.

В България се намирали само клиентите на „Напоителни системи", така че не ставало въпрос за уреждане на сметки заради засегнати интереси, смята Харизанов.

Ще припомним, Харизанов бе пребит в столичния квартал „Красна поляна" вечерта на 24 април. Тогава той бе в компанията на съпругата си, която се размина с драскотини. Един от директорите на „Напоителни системи" беше нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребиха с железни тръби. Харизанов бе приет във ВМА, в тежко състояние - със счупена ръка, счупени ребра и хематоми по главата.

„Кой ме би - чакам отговора от органите на реда. Живеем до виетнамското общежитие, докато не се вземат мерки там, това ще продължи да се случва. Брат ми два пъти го пребиха, майка ми веднъж - тя пострада най-тежко, за една дамска чанта с 40 лева. Не помня нищо, мен са ме нападнали в гръб, аз съм загубил съзнание, жена ми е извикала помощ", обясни Харизанов.