Управляващите ще имат много големи проблеми, ако продължат да работят по този начин - този, който протестира му даваме допълнително пари. Вместо да търсят решението на проблема, първо предлагат финансовия ресурс и тогава търсят решението на конфликта. Логиката трябва а е точно обратната. Това заяви депутатът от ДПС и заместник-председател на Комисията по социална и демографска политика Хасан Адемов пред БНТ.

Според него "най-социалният бюджет" трябвало да предвиди всички въпроси за увеличение на заплатите или всяко едно друго увеличение. В движение всяко едно залитане на управляващите в една или друга посока ще създаде проблем на управляващите, изтъкна Адемов.

Той посочи, че политиката по доходите не трябва да е на парче, а трябва да е осмислена и съгласувана за цялостна политика по доходите за нормалното съществуване на гражданите. Как ще се случи реализирането на инвестиционните разходи не е ясно, уточни Адемов.

Омбудсманът с 6 стъпки до парламента за по-справедливи пенсии

Омбудсманът с 6 стъпки до парламента за по-справедливи пенсии

Десетки хиляди пенсионери са се обърнали към Ковачева

Според него проблем няма да има с помощите, докато има епидемична обстановка. Да се надяваме, че правителството ще предвиди в един разум срок подкрепата във връзка с ковид кризата, надява се Хасан Адемов. Ковид добавката трябва да влезе в размера на пенсиите, за да няма притеснения. Хасан Адемов иска да се промени златното швейцарско правило в ДОО.

Съществени промени между първо и второ четене в Закона за държавното обществено осигуряване не са предвидени. Философията на бюджета трябва да е подкрепата на уязвимите групи. Управляващите не намериха допълнителни 20 млн. лв. за да подкрепят хората с уврежданията, посочи Адемов.

Темповете на нарастване на инфлацията са притеснителни за Хасан Адемов, както и заложения дефицит в бюджета.