Хиляди софиянци и гости на столицата, сред които много чужденци, посрещнаха Новата 2016 г. на пл. "Александър Батенберг" пред бившия царски дворец.

На площада се чуваха всякакви езици - руски, английски, както и някои балкански.
Искам новата година да ми е хубава като старата. Това заяви македонецът Доме, който е пристигнал с жена си Весна, разказва БГНЕС.

Всички заедно отброяваха последните секунди на изтичащата година и се включиха в Дунавското хоро, след като изгледаха празничната заря.

С хора, в изпълнение на Капански ансамбъл, с кратко кметско приветствие и заря, в Разград посрещнаха Новата 2016-та година. Общоградското веселие се състоя на площад "Независимост" в лудогорския град при температура -10 градуса.

С празнични фойерверки, веселие и хора, предимно млади хора посрещнаха новата 2016-а година на площад "Свобода" в Хасково. Шоуто започна с концерт на оркестър „Класик“. Точно в 24,00 площадът се озари от новогодишни фойерверки.

10 минути по-късно веселието продължи с изпълненията на оркестър „Класик“.

Час преди настъпването на Новата година, група „Фънки миракъл" подгря настроението на стотиците плевенчани, които дойдоха на централния градски площад в Новогодишната нощ и с по чаша греяно вино в ръка аплодираха изпълненията на гостуващите музиканти.

"Сибирският" студ не попречи на новогодишното тържество в центъра на Смолян. Стотици жители на родопския град посрещнаха заедно 2016 г. на площад "България" с празнична програма.