Парламентът отвори в неделния ден вратите си за граждани - до края на деня около 3 хиляди, които разгледаха подредената изложба, посветена на 175-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

За първи път от 11 години насам публично е показан оригиналът на личния бележник (джобното тефтерче) на Левски.
В съседство в изложбата са и косите на Дякона, както и неговите револвер и нож.
Сребърното му кръстче, тасчето за вода и веригата, с която е окован в Софийския затвор, са също сред експонатите.

Стар семеен албум, родословно табло, оригинална снимка на Апостола от 1870 г., както и портрети на Гина Кунчева и на Васил Левски са част от изложбата.

В нея са включени и Подканително писмо към българите да пожертват парични средства за освобождението на България от 10 март 1871 г.

То написано от Васил Левски, редактирано от Любен Каравелов и отпечатано в неговата печатница в Букурещ.
Това е портативна печатничка, с която Апостола печата бланки за кочанни квитанции, както и дървени компаси с наредени букви - „Приехме от ЧБРК вь..." и „Българско......187."

Експонатите в изложбата са предоставени от Националния военноисторически музей - София, Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий", Музей „Васил Левски" - Карлово и Регионалния исторически музей - Ловеч.

Сред експонатите в организираната по повод юбилея филателна изложба „Парламентфила 2012" са проекти на пощенски марки и издания, посветени на личността и делото на Васил Левски.

Сред тях са издадената през 1929 г. първа марка с лика на Апостола - проект на художника Христо Лозев, както и издания от края на 40-те и началото на 50-те години на миналия век на Борис Ангелушев и Найден Петков.

„Денят на отворени врати" на Народното събрание е в рамките на националната програма за отбелязване на 175-та годишнина от рождението на Васил Левски, инициирана от Общобългарски комитет и Фондация „Васил Левски". Отбелязването на юбилея е под почетния патронаж на председателя на Народното събрание.