Хотел "Мурите бийч" в Черноморец отказа за настани 210 български туристи, сред които и деца, заради предишни задължения на туроператора "Еврогрейд", съобщиха от Министерството на туризма.

Става дума за група танцьори, пристигнали за участие във фестивал. За престоя им е заплатено и пътуването им няма отношение към финансовия спор между ръководството на хотела и туристическата фирма.

Те са подали сигнал до министъра на туризма Николина Ангелкова, която е отпътувала за Черноморец, като е информирала за случая и председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

На място са пристигнали инспектори от главна дирекция "Туристическа политика" и членът на КЗК Константин Райков. Пристигнал е и представител на "Еврогрейд".

Спешната проверка е показала, че туристическата фирма има застраховка и удостоверение в Националния туристически регистър от 2005 г.

След проведените на място преговори групата туристи е настанена, а хотелиерът ще търси по съдебен ред сумата, която дължи туроператорът.

"Хората не бива да стават заложници на частно-правен спор", коментира министър Ангелкова.