Проблемът, който поставят хората, и Борисов се опитва да замаже с тези смешни действия, е проблемът, че българската държава е изпаднала в дълбока зависимост от Делян Пеевски и сараите на Доган. Това каза Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" в ефира на БНР по повод огласените по-рано промени в кабинета.

Според него Делян Пеевски и сараите на Доган са гръбнакът на корупционната необявена коалиция, която управлява страната от десетилетия.

Според него това разместване на пластилинени хора потвърждава тази зависимост.

Борисов знае, че ако не осигури парите от Европа да отидат в джобовете на Пеевски, той ще се превърне в следващия клиент на Гешев. Затова го е страх от натиска и бълнува безумия.

Борисов е изхабен тарикат, който трябва да освободи страната от себе си... Хората трябва да гласуват преди кризата, защото това е най-здравословното нещо, което може да се случи в една страна, заяви той.

По думите на Христо Иванов в кабинета "остават хора, които са в тежка неадекватност".

Припомняме по-рано днес имаше ремонтът на кабинета Борисов - 3 като четирима министри си отидоха от своето постове и бяха заменени с други.

Бяха приети оставките на: Младен Маринов, Владислав Горанов, Емил Караниколов, като от кабинета си отива и министърът на туризма Николина Ангелкова.