Поредна акция в парк "Росенец". Лидерът на "Да, България!" Христо Иванов и симпатизанти на партията искат да осигурят достъп до плажа, който в момента е ограничен заради ограда, съобщи БНТ.

Научихме вчера-онзи ден, че отново е преграден пътят. Това е изключително неприятно, ще отидем там, за да видим преграден ли е пътят, на какво основание е преграден, и да поискаме този общински път до държавната собственост да бъде освободен, заяви Иванов.

Според него достъпът дo пяcъчнaтa ивицa e oгрaничeн c oгрaдa с надпис "Строителен обект".

Припомняме, че преди 7 дни общинa Бургac cи върна oбратно пътя до парк "Росенец". Оказало се, че "заличената" с решение на общинския съвет улица не само не свършва "в нищото" , а има продължение, стигащо до морския бряг.

След измерване, извършено от сертифициран геодезист, станало ясно, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под сараите.

Самото бетонно продължение на общинския път било разположено върху терен, публична държавна собственост.

Припомняме, че на 11 юли симпатизанти на ДПС плажуваха масирано на "Росенец". Това се случи след като бившия правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици, които се опитаха преди дни да плажуват там и да поставят българското знаме, бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите.