Христо Стоичков призова вътрешния министър Михаил Миков да подаде оставката си.

В студиото на БиТиВи Стоичков бе категоричен, че иска и дори настоява уволненият заместник-министър на вътрешните работи Румен Андреев да бъде възстановен.

Не само това, но и вътрешният министър да си подаде оставката: „Призовавам Михаил Миков да си подаде оставката, защото излъга цяла България."

"Един министър на вътрешните работи - лъжец няма място в нашето общество", каза футболистът.

Румен Андреев:
От електронните медии разбрах, че министър Миков е внесъл предложение до премиера да бъда отстранен.
                              Още...

Той бе възмутен не само от действията на министъра и на премиера, а от цялата ситуация.

Христо Стоичков каза, че е абсолютно несъгласен с начина, по който и медиите, и политиците, и цялото общество е подходило към инициативата за събирането в ресторант „Плаза": благотворителна акция в помощ на деца на загинали полицаи.

„Това няма да го позволя, когато говорим за деца, за сираци... Това няма да го позволя!", повтори няколко пъти Стоичков и допълни, че твърде много спекулации през годините с името му е изтърпял и продължава да търпи, но неговата личност е едно нещо, а съдбата на тези деца - е съвсем друго нещо.

Няма да допусна някой да се подиграва с това", бе категоричен той.
Стоичков посочи, че все още очаква и Бойко Борисов да му се обади и да му се извини за начина по който се е намесил в скандала.

„Аз искам Румен Андреев да бъде възстановен, както бяха възстановени двама други полицаи, при това корумпирани", настоя още веднъж Христо Стоичков, а до края няколко пъти повтори, че настоява за оставката на министър Миков.

Според Стоичков реално няма никаква разлика между направеното от Андреев и Миков, само че вторият е бил скрит в резиденцияЛозенец", а другият е правил нещо открито, защото няма нищо срамно.

„Ако аз бях направил тържеството в моя дом, а да видим тогава дали ще дойде Яне Янев и Митко Абаджиев с камерите. Но ние не се крихме, нямаше защо", ядосано изрече Стоичков и допълни със свой думи интервю на Станишев от вчера: „Защо бе, мили, да не я приемеш, той нали е бил там и той е гулял."

„Признавам, че всеки може да направи грешки и всеки прави грешки. Един министър излъга директно в ефир, целия български народ и затова трябва да си подаде оставката", завърши категорично Христо Стоичков.