Посещението на еврокомисаря  по регионална политика Данута Хюбнер в България се отлага. Това съобщи нейният говорител Денис Абът, цитиран от БНР.

Той не посочи причината за отлагането на визитата, но добави, че в момента се водят консултации кога тя ще може да се състои.

Хюбнер трябваше да открие 5-километрова отсечка от магистрала „Люлин" на 18 юни.

Това не е първият път, в който еврокомисарят отлага посещение у нас. Първият път, когато това се случи, беше през май миналата година. Тогава тя не беше доволна от мерките срещу злоупотребите в Пътния фонд. Последва и второ отлагане на планирана визита - този път пред есента на 2008-ма година.

Абът обаче подчерта, че последната промяна в плановете на еврокомисаря у нас, не е свързана с вътрешнополитическата обстановка у нас или проблемите с финансирането от еврофондовете.

Според други източници в Европейската комисия възможна причина може да е неяснотата около бъдещето на Хюбнер като представител на Полша в Европейската комисия. Тя се кандидатира за депутат в Европейския парламент, премина успешно изборите, но засега не е обявено официално ще остане ли в Европейската комисия или ще бъде европейски депутат.