Педагозите от БСП в българския парламент ще стават доброволци в подкрепа на колегите си в образователната система, където има недостиг на кадри поради многото заболели. Това обяви лидерът на социалистите в България Корнелия Нинова на своята фейсбук страница.

Депутатите учители от левицата заявиха своето желание в няколко Регионални управления по образованието.

Дори и без ковид кризата над хиляда учителски места са останали незаети две седмици преди началото на новата учебна година, констатираха депутатите като отчетоха, че наред със здравната, кризата в образованието е в не по-малка степен значима и следва да й се окаже помощ незабавно с оглед на предотвратяване на огромните щети, които се очаква да настъпят.

Пращат депутатите лекари от БСП да лекуват в Шумен и Свищов

Пращат депутатите лекари от БСП да лекуват в Шумен и Свищов

Здравният министър е дал съгласие

Очаква се пенсионирането на 20 000 български учители в идните три години, констатираха от БСП.

След отхвърлянето от управляващата коалиция на редица предложения на БСП ден по-късно, сред които облекчения и придобивки за българското семейство и децата, и с ясната визия, че в кризата са нужни подкрепа и експертен капацитет, българските учители-депутати от БСП ще се присъединят към колегите си по училищата у нас, където кадрите са дефицит.

Припомняме, че преди дни, министърът на образованието Красимир Вълчев, заяви, че е пусната молба до университетите, студентите, които учат педагогика последна година, да се включат като доброволци в училищата