"Не разговарям с Татяна Дончева." Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на 46-о Народно събрание Ива Митева. Припомняме, че Татяна Дончева е зам.-председател на Народното събрание.

Тя изтъкна, че не разговаря с нея, от както се е ядосала и е скъсала проекта на решение, когато се обсъждал казусът с отказа на Пламен Николов да е кандидат за министър-председател. Ива Митева по-късно изказа съжаление за реакцията си на Председателски съвет.

Сега обаче реши да разкрие неща за Татяна Дончева още от предния парламент.

"Госпожа Дончева още в 45-ия парламент се опита да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи личен състав, посочи Митева. Обясни и че след изявлението на Дончева, че Ива Митева и Слави Трифонов редят кабинет по нощите, я попитала кога е чувала това от нея, на което самата Дончева се учудила "Ама не си ли?"

Ива Митева се обиди на „болонка на сценарист“ от Дончева

Ива Митева се обиди на „болонка на сценарист“ от Дончева

Не се знае аз какъв характер ще проява

Не приемам такива интриги, не приемам такова поведение. Поведението е отвратително. Отвратително е за политика, която се прави по този начин", категорична бе Ива Митева.

Тя обясни, че много ясно Конституционния съд казва кога има кворум и как се гласува. Кворумът установява брой присъстващи, а не участващи в гласуването, поясни председателят на парламента също така след като Митева и Дончева бяха на различно мнение миналата седмица Народното събрание е или не е гласувало промените в Закона за НСО.

По думите ѝ Татяна Дончева трябва да спре да импровизира и да прилага правилника, както трябва.