Бившата състезателка по художествена гимнастика Илиана Раева учреди днес в НДК движението "Обединена България", съобщи bTV.

Формацията се определя в център-дясно на политическото пространство и предлага на избирателя заетост, закони и образование.

Новата партия ще предложи това, което иска всеки един нормален човек в тази държава - да има закони, които да се спазват от всички, да имаме едни нормални условия за живот, да няма безработица, образование за всички - това е стартът на една личност", заяви Раева целите на партията си пред БНР.

По думите й ще бъдат сформирани консултативни съвети и ще бъдат ползвани „всички неправителствени организации, които имат своите изключителни програми, въпросът е някой да ги чуе, някой да им даде шанс да се случат", каза още тя.

Раева подкрепи и протестите срещу политиката на правителството, продължаващи вече втора седмица и допълни, че според нея всеки нормален човек ги подкрепя.

Гордея се, че съм българка, че всички носим този български дух, който не е мъртъв. Гордея се, че този дух се събуди, че той отстоява това, което иска. Вярвам, че българските граждани до края ще стигнат в това да постигнат желанията, които искат', категорична беше бившата гимнастичка.