Председателят на временната комисия за изясняване на причините за инцидента с влака София-Кардам Камен Костадинов ще предложи в пленарна зала срокът на комисията да бъде удължен с два месеца. Това решиха депутатите от временната комисия днес, съобщи „Днес Плюс".

Причините за искането са прокуратурата и следствието да предадат експертизите въз основа, на които депутатите ще изготвят доклада си.

В случай, че нужните материали бъдат предадени по-рано комисията ще изготви заключението си преди да изтече удължения срок.

През следващата седмица членовете на комисията ще трябва да дадат предложение за експерти, които да подпомогнат работата на депутатите, реши още комисията.

Експертите ще получават не повече от 500 лева месечно. Депутатите решиха още да се срещнат и с представители на гражданското сдружение, което ще учредят близките на загиналите при инцидента.

Припомняме, че комисията беше създадена преди месец и в рамките на два месеца трябва да уточни причините за инцидента и да предложи законодателни промени.