29 са заразени с COVID-19 в структурите на МВР. На служител на администрацията в Банско бърз тест е дал положителен резултат, като се чака и резултатът от PCR теста.

Припомняме, че преди два дни започна масовото тестуване в Банско, след като градът бе блокиран за две седмици.

Ще поискаме включването на армията в случай, че има много заразени с коронавирус полицаи и да нямаме достатъчен ресурс. Към момента няма нужда военните да се намесват. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов в ефира на bTV.

Иванов коментира, че изминалият уикенд - празниците Лазаровден и Цветница са били два коренно различни дни. "В събота всички правеха на пук на нашите призиви. Въпреки многото полицаи и предупреждения, хората, може би подведени от приятното време, излязоха на улицата и не спазваха мерките", подчерта той.

СДВР издала 90 акта за неносене на маски за уикенда

СДВР издала 90 акта за неносене на маски за уикенда

290 акта са издадени за уикенда за неспазване на мерките

По думите му в неделя ситуацията е била различна и хората са останали у дома, Ст. комисар Иванов изтъкна, че от момента на извънредното положение има издадени 2700 акта за нарушения на гражданите.

Днес по-рано шефът на СДВР съобщи, че за столицата през уикенда да издадени 290 акта, от които 90 са за неносене на маски.

По отношение на предстоящите Великденски празници Иванов добави, че достъпът до храмовете ще остане както обикновено, но ще има контрол и ще се следи дали се спазват мерките. "Служителите на министерството няма да бъдат по-лежерни в своите задължения и ще следят основанието на пътуването, въпреки празниците, да е основателно", заяви той.

7 нови установени с коронавирус, шест от тях приети в болница

7 нови установени с коронавирус, шест от тях приети в болница

Към момента 230 са пациентите, които са в болница

Във връзка с престъпността Иванов обясни, че към момента нивата на битовата престъпност са надолу и спрямо миналата година има чувствително по-малко случаи.

Главсекът призова да не се пробват реакциите на МВР, а да се спазват мерките

Главсекът призова да не се пробват реакциите на МВР, а да се спазват мерките

638 са образуваните досъдебни производства за нарушаване на мерките