2000 теста за коронавирус са пристигнали в Банско, където от днес ще започне масовото тестване. За това съобщи във "Фейсбук" Александър Мацурев, депутат от ГЕРБ от Банско.

"Правителството и Националният оперативен щаб осигуриха 2000 бързи теста за Covid-19, които пристигнаха днес в Благоевград. От 9:30 часа утре ще стартира масовото тестуване на населението в нашия град. За тази цел ще пристигне и екип на РЗИ.

Тестовете за коронавирус още не са стигнали в Банско, обяви кметът

Тестовете за коронавирус още не са стигнали в Банско, обяви кметът

Очаква се за няколко дни да бъдат проверени хората на първа линия в града

Надявам се, че ще бъдем достатъчно дисциплинирани и отговорни и няма да допускаме струпване на хора и ще спазваме необходимата дистанция по време на тестовете.", написа той.

По-рано беше съобщено, че депутатът Делян Пеевски е осигурил 2000 теста.

Тестовете бяха транспортирани до Банско от кмета на Белица Радослав Ревански, който координира дарителската кампания на Делян Пеевски в страната, предаде "Нова".

Припомняме, че хората от Банско бяха блокирани за две седмици.

Премиерът Бойко Борисов заяви пред медиите, че е разпоредил на Оперативния щаб да започне масирано тестване в Банско. Очаква се с бързи тестове да бъдат проверени 1000 души в града. На тестване подлежат хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора, работили на терен по време на карантината.

Тестване на случаен принцип в Банско, препоръчва Мангъров

Тестване на случаен принцип в Банско, препоръчва Мангъров

До момента ние не знаем нищо за имунната система

16% от населението на Банско са хора от рисковата група. Има съмнение, че лекарите в Банско са прикривали, че има хора със симптоматика на зараза от Ковид-19. За това намекна началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Медиците отрекоха съмненията, че е укривана информация от здравните служби. Те бяха категорични, че са работили по правилата.