Факт е, че на всички протести, които са срещу здравния сертификат, има много наши симпатизанти. Те информират, пишат и т.н. Ние от самото начало принципно сме изразили тази позиция, че сме против здравния сертификат като форма на опит за ограничаване на вирусоразпространението. Достатъчно ясно сме изразили тази позиция, и от парламентарната трубуна, и от медии, и постоянно наши представители го заявяват. Това заяви имунологът и депутат от ИТН проф. Андрей Чорбанов в ефира на bTV във връзка с обявения от "Възраждане" протест, който ще се проведе в сряда пред Министерски съвет.

Въпросът е, че протестът е политически. Той е много повече политически, отколкото граждански. Имам предвид, че исканията. Имам предвид, че исканията към правителството не са само за здравния сертификат, а има и много други. Така че, ние, като част от това правителство, защото ние имаме министри в това правителство, няма как да подпрепим един такъв протест, така че, нещата не трябва да се смесват, коментира той.

Костадинов: Протестът ни е срещу зеления сертификат, но "всичко може да се случи"

Костадинов: Протестът ни е срещу зеления сертификат, но "всичко може да се случи"

Когато властта започне да се страхува от собствения си народ, тя вече няма право да управлява

"Всички искаме на практика да живеем по стария начин, но аз лично не зная кога ще се решат здравните власти, защото се разбра, че всичко е в ръжете на здравните власти като решение, да стигнат до този казус и да се отмени зеленият сертификат. Ако питате мен, това трябваше да стане вчера, завчера, по-завчера, от този момент нататък, когато и да стане, ще бъде късно", посочи Чорбанов.

Той каза още, че си струва да се приложи всяка мярка, която би могла да доведе до ограничаване на коронавируса, но предвид данните за разпространението на новия вариант, зеленият сертификат не би могъл да окаже такова влияние.

Конституционните съдии оглеждат зеления сертификат

Конституционните съдии оглеждат зеления сертификат

Вносители на искането са политическата група на "Възраждане"