Главният прокурор Иван Гешев изпрати до служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков писмо, в което се отправя покана за провеждането на работна среща.

"С оглед необходимостта от продължаване взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт, в частност ПРБ и МВР, бих се радвал да проведем работна среща", се посочва в писмото на Иван Гешев до Бойко Рашков. Главният прокурор изразява увереност, че "само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността."

Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: "считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество".

Иван Гешев се срещна с новите шефове на ДАНС И ГДБОП

Иван Гешев се срещна с новите шефове на ДАНС И ГДБОП

И двамата са били викани в прокуратурата на разпит

Припомняме, по-рано днес главният прокурор на Република България Иван Гешев се е срещнал в Съдебната палата с новоназначения председател на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев по негово искане.

Преди това говорителят на правителството Антон Кутев призова прокуратурата да не се меси в работата на изпълнителната власт. Той изказа тази своя позиция след заседание на Министерски съвет. Причина за това изказване бе привикването на новия директор на ГДБОП и новия председател на ДАНС дни след назначаването им.

Кабинетът призова прокуратурата да не се меси в работата на изпълнителната власт

Кабинетът призова прокуратурата да не се меси в работата на изпълнителната власт

Антон Кутев: Работата на прокуратурата заплашва да прерасне във война на институциите