Уникален търг под мотото "Подари Мечта" ще се проведе във вторник на 20 ноември от 19 ч. в "Гранд Хотел София", съобщава „Дума".

В благотворителната инициатива участват известни българи, които ще дарят за каузата своя лична вещ.

Сред предметите на търга се очаква да бъдат обявени любимата книга на Президента на Република България Георги Първанов, кученцето на кмета на София Бойко Борисов, сценична рокля на Лили Иванова, легендарните кецове на Васил Найденов.

С присъствие и предмети ще се включат още Венета Райкова, Гала, Димитър Бербатов, Борислав Михайлов, Димитър Рачков, Васил Василев - Зуекa, Дони, Орлин Горанов, Катето Евро, Белослава, Юлияна Дончева, Иван Балсамаджиев, Марта Вачкова, Наталия Симеонова, Жени Живкова и др.

 Морган Фрийман и Антонио Бандерас също ще подкрепят инициативата със скъпи за тях предмети.

Средствата, събрани на събитието, ще бъдат дарени на семейства, които се подлагат на ин витро процедури, но нямат пари за осъществяването на мечтата си да станат родители.

Ще се подпомогне финансово и инициативата за реализиране на проекта "Защитено жилище ЗАЕДНО", предвиждащ изграждане на сграда, която да се превърне в дом за интегриране на младежи, напуснали домовете за деца, лишени от родителски грижи поради навършване на пълнолетие.

Благотворителната вечер "Подари мечта" се инициира и организира от Людмила Филипова.

Тя е журналистка и една от най-продаваните български писателки.

Г-жа Филипова ще дари на 5 семейни двойки, нуждаещи се от ин витро оплождане, по 1500 лв. от хонорарите си от продажбите на книгата "Червено злато".

На събитието на лотариен принцип ще бъдат определени тези, които ще получат финансиране на репродуктивни процедури на стойност 2500 лв.

До 19 ноември ще се събират писма на семейства, имащи нужда от подобно подпомагане.