В своя декларация АТАКА предлага на всички парламентарни и извънпарламентарни партии обединени действия за бойкот на сегашния парламент.

Това се заявява във връзка с повод тревожната ситуация в страната, тъй като според националистите след показното убийство на Георги Стоев става ясно, че у нас всеки може да бъде застрелян, ако се кани да разобличи министър или прокурор, свързани с мафията.

Настоящият парламент трябва да бъде напуснат и да бъде поставена една единствена тема за обсъждане с управляващото мнозинство - процедурата по предсрочни избори, категорични са от Атака.

Те припомнят, че такова политическо действие е довело до предсрочни избори през 1994 г. с излизането на тогавашната опозиция от СДС от парламента.

По-рано днес лидерът на „Атака" Волен Сидеров поиска парламентарната вътрешна комисия да изслуша главния прокурор, вътрешния министър и прокурора от софийската градска прокуратура Чавдар Ангелов.
Искането му е по повод вчерашния разстрел на Георги Стоев.

Изслушване на главния прокурор поискаха и от СДС и ДСБ.

Според Волен Сидеров, тримата трябва да обяснят защо е била отказана защита на Стоев, след като е декларирал готовност да свидетелства, че Младен Михалев (Маджо) му е поръчвал убийства.

Парламентарната вътрешна комисия обаче отхвърли искането на лидера на „Атака", което пък той коментира с думите, че „очевидно мнозинството не иска да провери дали висши политици и магистрати не покровителстват мафията."

Сидеров заяви, че започва срещи с лидери на опозицията, на които ще обсъжда как да бъдат предизвикани предсрочни парламентарни избори.

Той вече имал договорени срещи с Бойко Борисов и лидера на СДС Пламен Юруков.

Припомняме, че по-рано днес издателят на Георги Стоев, Недялко Недялков, каза, че Стоев е искал да свидетелства срещу Младен Михалев - Маджо и е предложил услугите си на полицията.

По думите на Недялков е имало идея Маджо да бъде арестуван по време на дело срещу него като резултат от свидетелските показания на Стоев.