Депутатите влязоха в спор за извънредния труд. Не се отнемат права на български граждани, обяви Хасан Адемов от ДПС по време на дебатите по Кодекса на труда. В България извънредният труд е забранен, изтъкна той. Само в определени случаи се разрешава извънреден труд.

Георги Гьоков от БСП обаче изтъкна, че се отнемат права и именно заради това хората са протестирали. Див африканки лобизъм вижда червеният депутат Тодор Байчев в предложенията. Той припомни, че в Швеция вече се говори за работна седмица от четири дни.

КТ "Подкрепа" настоява работниците да не бъдат превръщани в "живи бомби" с извънреден труд

КТ "Подкрепа" настоява работниците да не бъдат превръщани в "живи бомби" с извънреден труд

Протест срещу промените в Кодекса на труда

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни какво е в производството и как се налага извънреден труд. Та е готова да се върне в производството след властта.

Мислете с главите си, призова тя левите. Късате си ризите, а не знаете какви са реалните проблеми на хората, според Караянчева. За левите обаче с извънредния труд управляващите обричали работниците на робски труд. Според председателя на Народното събрание в производството всички били единни - и работници, и работодатели, а не, както в парламента, където, по думите й всички били орел, рак и щука.

Деница Сачева предлага 300 часа извънреден труд

Деница Сачева предлага 300 часа извънреден труд

Както и отпуск след първите 4 месеца

Според Светлана Ангелова от ГЕРБ в зала се говорело на два различни езика. Според Обединените патриоти именно червените отучили хората да работят. Валери Жаблянов пък не хареса тази "словесна салата", както той се изрази. В крайна сметка и след часове спор депутатите решиха, че ще може да се полага до 300 часа извънреден труд.