Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!

Това написа икономистът Владимир Каролев във "Фейсбук" по повод на появилите се информации за задържането му от органите на реда заради самопризнанията му отново в социалните мрежи, че се намира в Разлог.

За ареста съобщи "24 часа", като цитира свои източници от благоевградската полиция.

"Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев.

Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример."

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, потърсен за коментар.

Припомняме, че вчера прокуратурата обяви, че българите масово не спазват наложената им 14-дневна карантина за коронавирус. 

Прокуратурата повдига обвинение на Владимир Каролев за неспазена карантина

Прокуратурата повдига обвинение на Владимир Каролев за неспазена карантина

Полицаи ескортираха икономиста от Благоевград за София