"Румен Радев е на гребена на вълната. БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова, решението е взето", коментира пред БТВ Кирил Добрев от БСП.

По думите му Корнелия Нинова преди време коментира, че е възможно не Радев и Йотова да бъдат избор на левицата за президент и вицепрезидент, но решението отдавна е взето и в случая става въпрос само за политически игри вътре в партията.

Той определи ситуацията в партията преди президентските избори като "евтин театър за малко популярност". "От това губим ние като партия, защото се занимаваме с евтини неща, които не са на дневен ред", смята Добрев.

Лидерски проблем в БСП в момента няма, защото Корнелия Нинова се е превърнала в "абсолютен лидер".

"Тя е като африкански президент, от който или народът бяга, или седи мирно и гледа със страхопочитание заредения автомат", смята Добрев.

Структурите на БСП номинират и депутати, и президент за изборите

Структурите на БСП номинират и депутати, и президент за изборите

Корнелия Нинова: Нашите структури харесват Радев и Йотова, но ние ще уважим правото да има номинации

"На последните избори загубихме близо 600 000 гласа - по-голямата част от феновете на БСП си отидоха. Това е по-важното. Ние всички сме убедени, че Нинова ще стои пожизнено на поста или докато не си тръгне сама", каза Добрев.

Грешка е това, че левицата се кара с всичките си потенциални партньори.

Добрев обясни, че "няма никаква връзка между Петков, Василев и БСП. Те са продукт на това, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха вакуум и пространство на повече от 1,5 млн. гласове".

"Ако тези хора получат висок резултат, виновни за това ще бъдат БСП и ГЕРБ. Със своите критики, те легитимират един все още несъществуващ проект. ГЕРБ се усетиха и спряха да го правят, но ние сме изключително амбициозни в тази посока".

Президентът Радев не стои зад този проект, Добрев добави, че ако беше така, отдавна щяха да са спечелени изборите.

Румен Петков не вижда друг президент за левицата освен Радев

Румен Петков не вижда друг президент за левицата освен Радев

За Кирил Петков и Асен Василев: Никой ляво мислещ, сериозен човек, няма да се подведе по такъв тип лъжа и спекула