Националният съвет на партията изрази подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, но тепърва започват нашите стъпки за номинации за президент и вицепрезидент. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, като с думите си добави интрига дали БСП действително ще подкрепи Румен Радев за втори мандат.

"Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова, но ние ще уважим правото да има номинации."

Въпреки че Корнелия Нинова заяви, че в думите й "няма новина", тя уточни, че структурите имат право на номинации и винаги има много такива, структурите са активни и със собствено мнение, което трябва да бъде уважено. Най-накрая обаче се събират колективните органи и се взима решение - в случая това ще бъде Националният съвет на БСП, който се състои от 185 души.

Номинации ще се правят и за депутатите, които ще влязат в листите на БСП за 47-то Народно събрание.

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Румен Радев не пропусна отново да поласкае всички честни социалисти

Нинова отрече да има натрупана обида и някакъв обрат в отношенията между Румен Радев и "Позитано" 20.

По темата за евентуалния политически проект на Кирил Петков и Асен Василев и хипотетичната подкрепа или участие на Румен Радев в него, Нинова заяви, че единственото, което искат да знаят от президента е дали подкрепя или не такъв проект.

"Всеки е свободен да прави партийни и политически проекти, но заради честността в политиката, това не бива да се прави с ресурса на служебния кабинет. Да не се прави на гърба на други партии - бъди смел, излез и се състезавай. Имаме информация от наши структури, че хора уговарят наши членове да подкрепят един такъв бъдещ проект", обясни председателят на левицата, като отказа да коментира дали става въпрос за лица от администрацията на Румен Радев, за да не "внася допълнителни интриги".

Равносметката на Корнелия Нинова за отминалия вече мандат на Народното събрание: "Не пипнахме модела - една група хора стоят някъде на тъмно, дърпат конците на държавните институции и се приемат решения в полза на тези хора, които забогатяват, а народът беднее. Нищо от това не беше пипнато."

Според нея ключът за решението на политическата криза и съставянето на правителство в следващия парламент се намира в предизборната кампания, а не в следизборните коалиции в парламента.

Възгласи "Горчиво!" в пленарна зала след обвинения за сватби, шавливи булки и зайци

Възгласи "Горчиво!" в пленарна зала след обвинения за сватби, шавливи булки и зайци

БСП обвини ИТН и ДПС в сватба