БСП не са получили конкретни уверения, че именно на тях ще бъде връчен третия мандат за съставяне на кабинет, макар те да бяха партията, провела най-дълъг - близо двучасов, разговор с президента. Това се разбра от думите на Корнелия Нинова след срещата им с президента при вторите консултации, които се провеждат днес.

Пред медиите тя отново преповтори волята на столетната партия бюджетът да бъде актуализиран и да бъде съставено редовно управление на държавата.

Трябва да се поеме отговорност, настоя Радев пред БСП

Трябва да се поеме отговорност, настоя Радев пред БСП

Нужда от съставяне на редовен кабинет

Нинова избегна конкретни отговори на въпроси, свързани с това дали БСП би предложило лица от служебния кабинет - това щяло да бъде предмет на последващ разговор в президентската институция. Не коментира и казусът с гражданството на Кирил Петков. "Ние уважаваме решенията на Конституционния съд", беше лаконична Нинова на въпроса.

БСП е поставила "добри основи" в диалога си с най-голямата партия "Има такъв народ", твърди Нинова. "Ще започнем евентуалните нови разговори оттам, откъдето приключихме."

БСП е готова за нови избори, ако се стигне до такива, категоричен бе лидерът на "Позитано" 20. По всяка вероятност партията ще се яви във формата на широка лява коалиция, който се бил доказал като успешен, отговори Нинова на въпрос на News.bg.