Президентът Радев е безалтернативен, не допускам левицата да излезе с друг кандидат, коментира пред БНТ лидерът на АБВ Румен Петков. 

"Ние виждаме, че срещу него не просто няма фигура, срещу него като че ли няма способност да се излъчи алтернативна кандидатура и това подвежда. Неговият екип трябва да бъдат внимателни и агресивни в добрия смисъл на думата. Създаването на спокойствие е фалшиво".

Според него президентът вече трябва да бъде много внимателен. Той коментира, че е важно левицата да се яви консолидирана. "С надеждата съм, че този път всички фигури в левицата, всички хора, които са ангажирани със социалната идея, ще проявят не само разум, а воля на обществото да се даде друга отговорна перспектива".

Относно новият проект на Кирил Петков и Асен Василев. "Никой ляво мислещ, сериозен човек, няма да се подведе по такъв тип лъжа и спекула".

По думите му без съмнение фрагментацията сред политическите формации е факт. "За съжаление основните играчи имат същностен принос. Ако се загледаме за омразата и лъжата, която се излъчва през последните месеци, ще видим, че такова нещо не сме имали в българската история".

От БСП заподозряха подкрепа за проекта Петков/Василев зад гърба на президента

От БСП заподозряха подкрепа за проекта Петков/Василев зад гърба на президента

Но хората в БСП са мъдри и коректни хора