8,5 милиона лева за Дипломатическия клуб ”Бояна". Толкова е платила фирмата на трима младежи за апетитния имот. Те били и единственият кандидат, явил се на търга, научи Нова ТВ от Aгенцията за приватизация.

Никой не знае как за скромната си възраст тримата са успели да припечелят толкова много пари.

21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов са съдружници в старозагорската фирма ООД „Ексклузив уеб”, която е победител в търга. Занимава се с уеб дизайн, а началният й капитал е бил само 3лв.

За съвместната им фирма не се знае много. В уебсайта им пише, че тя се занимава с „интернет реклама” и е представен каталог на „всички фирми в България”. Опитът на bTV да се свърже с някой на посочените телефоните беше неуспешен, уточнява бТВ.

Управителката - 21-годишната Ванеса Тодорова живее в скромна къща, с родителите си. Завършила е строителния техникум в града и в момента май работела нещо, разказва пред Нова ТВ чичо й.

Другите двама нови собственици на Дипломатическия клуб „Бояна”- братята Димитър и Йордан, живеят в кооперация в Стара Загора. Единият е роден през 1992 година, а другият - през 1996 година. Съседите им ги описват като много скромно семейство.

Справка в Търговския регистър показва, че в края на миналата година, фирмата купила Дипломатическия клуб, е имала едва 1 000лв. в касата. Приходите й били 2 000. Младите милионери нямат участие в други дружества. Откъде са парите им, ще проверява НАП.

Дипломатическият клуб - доколкото си спомням - беше в АДИС. Миналата година след мое предложение включихме АДИС в Забранителния списък за приватизация. Как е продаден? Кога е изваден от активите на АДИС? Младенов беше подготвил голям залък за някого, не им стигна времето 2013г., сега на по-малки порции ли подкараха? Това попита в профила си във Фейсбук Кристиян Вигенин.

Фирмата победител има 20 дни, за да внесе 8,5 млн. лв. Ако не го направи Агенцията за приватизация трябва да насрочи нов търг, като началната цена на имота ще падне с 30%.