Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изпраща отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, с което се обръщат с молба до него да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места.

В писмата от нашите регионални организации се посочва, че блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19.

В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта, заявяват те в позицията.

Припомняме 28 дни продължават антиправителствените протести срещу властта. News.bg припомня, че тази сутрин в София бяха задържани 12 души заради блокадите в столицата. По-късно те бяха освободени.

Днес арестуваха и двама протестиращи във Варна заради отказ да възстановят движението. Премахнати са и палатките в Стара Загора.