Мнозина млади българи да се запалят от вашия пример, призова президентът Росен Плевнелиев дейци на образованието, науката, медицината и здравеопазването в Гербова зала на „Дондуков“ 2.

„За мен е гордост и удовлетворение, че именно в Гербова зала мога да връча най-висши държавни отличия на изтъкнати представители на науката, културата, образованието, здравеопазването“, посочи държавният глава, обръщайки се към на съвременните български възрожденци и будители.

С орден „Стара планина“ I степен беше отличена Янка Такева, за принос към развитието на образованието и гражданското общество в България като активен лидер и общественик и във връзка с 25-годишнината на Синдиката на българските учители.

С орден „Стара планина“ I степен държавният глава удостои проф. д-р Милан Миланов за заслугите му в областта на здравеопазването, медицинската наука и практика. Ордени „Св. св. Кирил и Методий“ I степен получиха акад. Дамян Дамянов, доц. Лиляна Вълчева, проф. Христо Белоев и Йордан Семерджиев, за принос в областта на образованието, науката, културата и медицината.

Вие сте символ за социална ангажираност и родолюбие“, обърна се към наградените Плевнелиев. Президентът пожела делата им да бъдат продължени и от младите българи.