Летище София вече е отворено за полети, съобщиха от ВИП-залата. В 11.59 часа със закъснение от около 30 минути кацна самолетът на компания "България еър" от Франкфурт.

Очакват се самолетите от Виена, Москва и Мюнхен, Лондон и Париж.

Малко преди 12.00 часа беше обявена регистрацията на пътниците на полетите на "България еър" за Рим, Берлин, Мадрид и на компания "Хемус еър" за Кьолн.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че от столичното летище са анулирани сутрешните полети на авиокомпания „Малев" за Будапеща, на „Луфтханза" за Франкфурт, на „Ал Италия" за Милано, на авиокомпанията „CEZ" за Прага, както и полетите за Братислава и Атина. Пътниците на „България Еър" за полетите до Амстердам и до Лондон са били превозени до Пловдив и са излетели от пловдивското летище.

На летище "София" тази сутрин са кацнали самолетите от Москва и от Франкфурт. В момента метеорологичната обстановка се подобрява и се очаква полетите на „България Еър" за Рим и за Мадрид, планирани за ранния следобед да бъдат осъществени. Информация за конкретни полети може да се получава на телефоните: 937 22 11 и 937 22 12.