Малка група протестиращи се събра и тази вечер в София, предаде БНР.

Към основните искания за оставка на правителството и главния прокурор, бе добавено и недоволство от решението на президента Румен Радев изборите да се проведат през март - без отлагане, но и не предсрочно.

Пред сградата на Министерския съвет протестиращите заявиха, че българският народ желае незабавна смяна на правителството, затова за пореден път отправиха искането си за предсрочен вот.

"От суверена зависи кога ще са изборите. Изборите могат да бъдат тогава, когато оставката бъде взета", заявиха протестиращи.

Прибързан ход ли е обявяването на избори през март, според политолози

Прибързан ход ли е обявяването на избори през март, според политолози

Политиката или медицината имат думата в пандемия

Припомняме, че президентът Радев настоя днес изборите да бъдат проведени в срок - 28 март, с доставени лицензирани машини, всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве.

Проф. Красимир Калинов, бивш член на Централната избирателна комисия отхвърли гласуване по пощата като "абсурд". Калинов прогнозира и че най-вероятно хората под карантина няма да могат да гласуват, тъй като ще има нарушаване на обществени права.

Припомняме, че това вече е 152-и протест в столицата.

Протестиращите преди дни нахлуха на Немския коледен базар. Стигна се до словесни сблъсъци с хората, които чакаха на опашка, за да влязат.

По-късно шествието на протестиращите достигна до централата на ГЕРБ в района на НДК, но опитът за влизане в сградата беше спрян от полицията.

Преди това недоволните хвърляха тикви по сградата на МС. Движението в Триъгълника на властта е блокирано.

Ден по-рано имаше и автошествие срещу властта в София. Припомняме, протестно автошествие се проведе и през ноември.

Протестиращите нахлуха на Немския коледен базар
Обновена

Протестиращите нахлуха на Немския коледен базар

Движението в Триъгълника на властта е блокирано

Протестиращите обясниха, че протестите са променили своята форма, но не са приключили.