Мамините синчета с пари и коли - нещастни хора, безпомощни в обществото. Това каза психологът Иван Игов в ефира на Bulgaria ON AIR във връзка със злощастна катастрофа, причинена от младеж, в която загина журналистът Милен Цветков.

Припомняме, че Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов. 22-годишното момче е обвинено за смъртта на журналиста Милен Цветков при автомобилна катастрофа на Великден. Кристиан е седнал зад волана след употребата на 4 вида наркотици - амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан.

По думите му много често, когато децата са израснали в емоционално студена среда, те започват да провокират общността около себе си и хората не разбират за какво става дума. Според него в годините те са правили неща, не защото са лоши, а защото не са знаели как да го правят по друг начин. Игов е категоричен, че често родителите изкупуват липсите със скъпи вещи, децата активно бягат от света с това, което е поднесено на тепсия.

Децата, които биват компенсирани с пари и скъпи вещи, са безпомощни да се справят в обществото, смята той.

"Тези мамини синчета, въпреки че получават всичко - пари, коли, вътрешно в себе си са ужасно нещастни хора", смята Игов. Според психолога прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си. Той добави, че след седмица-две, хората ще забравят за този случай и ще продължат да живеят както обикновено, затова в такива ситуации е нужно да се намесят хората, от които зависи по-строгото наблюдение към младите хора, шофьорите, бе категоричен той.

Игов обясни, че в такива ситуации е нужна намесата на психолог, за да може човекът изпаднал в такава ситуация да може да се върне обратно в обществото.