Лидерът на "Воля" Веселин Марешки иска референдум за влизането ни в Еврозоната. На брифинг в парламента той критикува празното говорене в последно време, от което нищо не следвало. Златно правило на демократичните държави е допитването до суверена, смята Марешки. Още днес се създава инициативен комитет.

Следващата сряда "Воля" кани партиите и гражданите да станат част от референдума. Дали в България да бъде въведено еврото, е първият въпрос в допитването, инициирано от Марешки. Народът трябва да се изкаже по темата, според него. В референдума ще се питат хората и дали да се забрани на неграмотните да гласуват.

Румен Радев откраднал идеята на "Воля" за камери в избирателните секции

Румен Радев откраднал идеята на "Воля" за камери в избирателните секции

Радев да спре да се прави на президент само на БСП, зове Марешки

Според Марешки с този въпрос не се нарушавали правата на хората. Третият въпрос е за честността на вота - дали да се заснеме преброяването на бюлетините. Нямало да се снимат хората как гласуват, а самото броене.

Няма кой да оспори запечатаното от камерата, категоричен е Марешки. Четвъртото питане ще е дали да внасяме боклуци от чужбина. Считаме, че това е един много важен въпрос, изтъкна лидерът на "Воля". На всички празнодумства предлагаме реално решения, доволен е Веселин Марешки.