Аптекарският бос и кандидат за президент на последните избори Веселин Марешки задочно отговори на председателя на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев, който е и шеф на "Лукойл" в България. Това стана с отворено писмо, което Марешки е адресирал с обръщение към всички българи.

"Феноменът" Марешки е проблем на държавата, не наш, заявяват от Петролната и газова асоциация

"Феноменът" Марешки е проблем на държавата, не наш, заявяват от Петролната и газова асоциация

В позиция се задават три въпроса

Повод за отговора е появяването на Златев в парламента, където намекна, че аптекарският бос е потенциален проблем за държавата.

"В името на Суверена и от свое име, питам ръководството на Народното събрание на Република България: Кой ще поеме отговорността, че на 14 декември 2016 г. бе допуснато мениджър на фирма, към която КЗК предяви твърдение за картел в горивата, да има медийни изяви в сградата на парламента и да "тръби", че "Марешки е проблем на българската държава"?

Пускат 12 часа записи на СРС-та в съда срещу Марешки

Пускат 12 часа записи на СРС-та в съда срещу Марешки

Материалите са по делото за изнудване

Това се казва в отвореното писмо на бизнесмена.

По повод изказването на Златев, Марешки заяви още: "Дори си позволява да "плаши" народните представители, че "утре тези хора (визирайки мен и милиони независими сънародници) ще бъдат обединени в партия, те ще вкарат депутати, които ще седят на Вашите места и това ще бъде крахът на българския политически модел след прехода".

15-18% от електората подкрепя партия "Воля", убеден Марешки

15-18% от електората подкрепя партия "Воля", убеден Марешки

Марешки бе категоричен, че е единственият реален прагматик

Марешки поясни, че няма как да е крил данъци от бизнеса с горивата, защото е в него едва от година и тя не е приключила нито календарно, нито счетоводно.

Писмото на бизнесмена завършва така:

"Гордият Българин, който се стреми към съвършенство, не е роб на чужди национални и корпоративни интереси в собствената си Родина. След 27 години трансформация, Времето дойде! Да излезем от пашкула! По своя ВОЛЯ. Дай, Боже, Дъжд за децата на България!"